Breaking news

Απεργιακές κινητοποιήσεις
A

Η Εκτελεστική Επιτροπή της  Π.Ο.Ε.-Ο.ΤΑ. προκηρύσσει σήμερα Παρασκευή  21 Οκτωβρίου πανελλαδική απεργία για τη μόνιμη κατοχύρωση των 2909 εργαζομένων στο Πρόγραμμα  «Βοήθεια στο σπίτι».

Ειδικότερα, την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Ακαδημίας και Γενναδίου 8, Αθήνα, στις 11.30 το πρωί, με αίτημα την ουσιαστική συμπαράσταση της Κ.Ε.Δ.Ε. για την μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Στην Συγκέντρωση καλούνται να συμμετάσχουν το σύνολο των εργαζομένων στο Πρόγραμμα  «Βοήθεια στο σπίτι» από όλη την χώρα.
Την πραγματοποίηση Πορείας Διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα) διεκδικώντας εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη.

Αίτημα

Η διασφάλιση όλου του προσωπικού, μετά από 20 χρόνια συνεχούς κοινωνικής προσφοράς στους αδύναμους πολίτες. Μετά από την συμβολή μας στην οικονομική κρίση αποτελεί το βασικό αίτημα των εργαζομένων. Ενώ επισημαίνεται πως συνέβαλαν κατά στην οικονομική κρίση, αλλά και στην υγειονομική κρίση

Απόφαση της ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),κ με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι το τέλος του 2023 και τη διασφάλιση της εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού.

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Το πρόγραμμα για μια 20ετία λειτουργούσε  με ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ανελλιπώς, όπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, κάτω από αντίξοες συνθήκες απλήρωτοι, με πεπαλαιωμένο στόλο αυτοκινήτων με μειωμένο προσωπικό.

Το 2018 με ΦΕΚ δρομολογήθηκε η διαδικασία της προκήρυξης των  μόνιμων θέσεων ,η οποία τελικώς βγήκε το 2020 και επιτέλους ξεκίνησε η διαδικασία της μετάβασης του προσωπικού σε μόνιμες οργανικές θέσεις στους Δήμους της Χώρας και της μετατροπής του προγράμματος σε μόνιμη Υπηρεσία.

Κι ενώ ζητούμενο υπήρξε η εξεύρεση λύσης για τους 163 εργαζόμενους  διαφόρων ειδικοτήτων που έμεναν εκτός μονιμοποίησης, οπως προσθέτει το ΕΚΗ,  ήρθε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, «να ακυρώσει τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και να οδηγήσει στην ανεργία τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους, να κωλυσιεργήσει την όλη διαδικασία, που είχε φτάσει στην τελική πορεία και να τινάξει στον αέρα την προκήρυξη».

Το ΕΚΗ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα οριστική λύση για τους απλήρωτους συναδέλφους και τις οικογένειες τους, οι οποίοι είναι βρίσκονται στο σημείο «μηδέν» και αγωνιούν  για την επόμενη μέρα  μαζί με τους χιλιάδες εξυπηρετούμενους του προγράμματος. 

Παράλληλα τονίζει πως θα συνεχίσει να βρίσκεται εμπράκτως δίπλα στους 2909 εργαζόμενους, οι οποίοι  δεν πρόκειται να χαρίσουν μια 20ετία προσφοράς στον αδύναμο πολίτη ,δεν πρόκειται να κάνουν πίσω ώσπου να βρεθεί οριστική και τελική λύση. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις