Breaking news

Cycladic: Η πρώτη ενδονησιωτική εταιρεία στην Ελλάδα
A

Πτήσεις μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου αλλά και από και προς Αθήνα ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, δίνοντας λύση στη διασυνδεσιμότητα των νησιών.

Πιο συγκεκριμένα, μια νέα ελληνική αμιγώς ενδονησιωτική εταιρεία ξεκινά τη λειτουργία της, φιλοδοξώντας να εξυπηρετήσει τόσο αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν όσο και όσους διαμένουν στα νησιά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Πρόκειται για την «Cycladic» και έως ένα βαθμό, αποκαλύπτει και την αγορά που θέλει να καλύψει.

Έως ένα βαθμό, διότι θα πετάει και στα Δωδεκάνησα αλλά και από και προς Αθήνα. Ξεκινάει με ολοκαίνουργα μικρά αλλά υπερπολυτελή για το μέγεθός τους αεροσκάφη που θυμίζουν περισσότερο ιδιωτικά τζετ και λιγότερο συμβατικές αεροπορικές εταιρείες. Ωστόσο υπόσχεται μέσο κόστος εισιτηρίου για απλή διαδρομή κάτω από 200 ευρώ.

Τοποθετείται έτσι αυτομάτως στην αγορά της λεγόμενης προσιτής πολυτέλειας, αλλά παράλληλα υπόσχεται να δώσει και λύσεις στα πραγματικά προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των νησιών του Αιγαίου, που φιλοξενούν πλήθος δημόσιων φορέων και υπηρεσιών νευραλγικής σημασίας για την οικονομία, τη Δικαιοσύνη, και όχι μόνο, της νησιωτικής χώρας.

Στο πρώτο στάδιο του επιχειρηματικού σχεδίου, η αεροπορική θα χρησιμοποιήσει τρία καινούργια Cessna Grand Caravan EX με χωρητικότητα 8 έως 10 επιβατών. Τα δύο από αυτά τα αεροσκάφη θα εκτελούν συγκεκριμένα τακτικά δρομολόγια.

Τα εισιτήρια θα πωλούνται online αλλά και μέσω πρακτορείων. Θα έχουν τους δικούς τους κωδικούς, όπως όλες οι πτήσεις, και το check in θα γίνεται κανονικά στα γραφεία επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων, όπως όλων των άλλων εμπορικών πτήσεων. Το τρίτο Cessna Grand Caravan EX θα παραμένει ελεύθερο προς εκμίσθωση προκειμένου να εκτελεί ιδιωτικές πτήσεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις