Breaking news

Εισιτήριο Μετρό
A

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την διαδικασία ηλεκτρονικής ακύρωσης ή μείωσης προστίμου που επιδόθηκε από έλεγχο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Οι πολίτες θα μπορούν πλέον εύκολα και γρήγορα να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση διαγραφής προστίμου μέσω ειδικής εφαρμογής, στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά προς την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Μονοπρόσωπη Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), ενώ για την υποβολή της αίτησης απαιτείται η αυθεντικοποίηση του χρήστη.

Σύμφωνα με την απόφαση, η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα απαραίτητα ταυτοποιητικά στοιχεία του αιτούντος, ιδίως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό δελτίου ταυτότητας, στοιχεία επικοινωνίας του, σημείωση αν η αίτηση αφορά στον ίδιο ή σε τρίτο πρόσωπο (π.χ. ανήλικο άτομο), τα στοιχεία του προστίμου και συγκεκριμένα σειρά, αριθμό και ημερομηνία υποβολής καθώς και περιγραφή του λόγου για τον οποίο ζητείται η ακύρωση ή μείωση.

Ο αιτών έχει επίσης την δυνατότητα επισύναψης της προσωποποιημένης κάρτας, του δελτίου μερικής απαλλαγής και οποιουδήποτε εγγράφου αιτιολογεί και υποστηρίζει την αίτησή του.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή της αίτησης και η σχετική διαδικασία δεν αναστέλλει τη δεκαήμερη προθεσμία εξόφλησης του προστίμου στο μισό της αξίας του.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της αίτησης, αποστέλλεται στην Θυρίδα του αιτούντος μήνυμα ή έγγραφο για την πορεία διεκπεραίωσής της και τις περαιτέρω διενεργούμενες ενέργειες από την εταιρία ΣΤΑΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση για να γίνει δεκτή η αίτηση διαγραφής θα πρέπει να υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο ότι υπάρχει έγκυρο εισιτήριο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις