Την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ ζήτησαν οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια», στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης της σε πέντε πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο).
Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βρέθηκε και το χθεσινό περιστατικό της πτώσης φοιτητή από παράθυρο αμφιθεάτρου της Νομικής, με τους ομιλητές να ζητούν «με αφορμή το χθεσινό -παρολίγον τραγικό- γεγονός, να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταρχάς με προσλήψεις νέων καθηγητών και καθηγητριών».
Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο κοσμήτορας Σχολής ΟΠΕ ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, η αν. καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, ο κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών ΠΑΜΑΚ Κώστας Τσιτσελίκης, ενώ παρενέβησαν καθηγητές από το ΑΠΘ και το ΔΙΠΑΕ, μέλη διοικήσεων συλλόγων διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού.
«Τα πανεπιστήμια δεν είναι κέντρα ανομίας, έχουν ανάγκη από υπηρεσίες φύλαξης και όχι από αστυνόμευση. Η παρουσία της αστυνομίας -μόνιμα- στα πανεπιστήμια αποτελεί ανούσια κατασπατάληση δημοσίων πόρων προς εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και ταυτόχρονα προκαλεί προβλήματα και κινδύνους για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως έχει αποδειχθεί τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες», επισήμανε ο κ. Ζαρωτιάδης, σημειώνοντας ότι «αναγνωρίζουμε τον ρόλο της αστυνομίας, προφανέστατα, στους χώρους εκτός του πανεπιστημίου, αλλά και μέσα στα πανεπιστήμια όταν υπάρχουν εγκληματικές ενέργειες που απαιτούν την επέμβασή της, αλλά μέχρι εκεί».