Breaking news

Νίκος Δένδιας
A

Στο Κίεβο βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός έγινε δεκτός στο Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών από τον ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. Την ώρα μάλιστα της συνάντησης, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες του πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, ο Ουκρανός ομόλογός του και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι καλά και βρίσκονται σε καταφύγιο.



Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έφτασε νωρίς το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα με τρένο μέσω Πολωνίας. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν η ελληνική πρεσβεία. Εκεί συναντήθηκε με τον με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, T.Plachkova, τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, M.Trofymenko, και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα ΘεμιστοκλέουςΤην ώρα μάλιστα της συνάντησης, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας μαζί με τον κ. Κουλέμπα επισκέφθηκαν το μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας, όπου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε ανθοδέσμη, ως φόρο τιμής σε όσους έπεσαν αγωνιζόμενοι για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις