Breaking news

σούπερ μάρκετ
A

Ξεκίνησαν οι αλλαγές σε προϊόντα του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», τις τιμές των προϊόντων που θα είναι στη λίστα θα μπορούν οι πολίτες να δουν από την εφαρμογή  e-καταναλωτής στο τέλος του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, τα προϊόντα του συγκεκριμένου καλαθιού αλλάζουν με  το εμφιαλωμένο νερό και τα αναψυκτικά φεύγουν από το καλάθι και να παίρνουν τη θέση τους τα όσπρια και το αλεύρι.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να δουν τις τιμές του καλαθιού θα είναι αναρτημένο στις αλυσίδες και στον e-καταναλωτής. 

Υπενθυμίζεται πως στη λίστα αυτή θα συμπεριλαμβάνονται 50 κατηγορίες προϊόντων που όπως «υπόσχεται» το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα έχουν πολύ χαμηλές έως μηδενικές αυξήσεις.

Πόσο έχουν αυξηθεί τα τρόφιμα

Ωστόσο, αν και το εν λόγω μέτρο «υπόσχεται» να μην αφήσει να «εκτοξευτούν» οι τιμές στα προϊόντα από 50 κατηγορίες, σημειώνεται πως από το Νοέμβριο του 2021 οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής έχει ανέβει σε ποσοστό της τάξης των 19,3%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή για τρία κιλά πατάτες η τιμή σε διάστημα 11 μηνών έχει αυξηθεί κατά 50,5%, ενώ μια συσκευασία γιαουρτιού  των 500 γραμμαρίων, η ανατίμηση φθάνει σε ποσοστό της τάξης του 46%

Επιπλέον, το ένα λίτρο φρέσκο γάλα στοιχίζει 22%, έξι αυγά κοστίζουν 33% ακριβότερα, αναφορικά με την τιμή της φέτας των 400 γραμμαρίων είναι 20% υψηλότερη.

Ακόμα, το το ψωμί του τοστ ακρίβυνε κατά 8,5%, ενώ  22,8% η αυξήθηκε η συσκευασία καπνιστής γαλοπούλας των 160 γραμμαρίων.

Επίσης, μεταξύ του Σεπτεμβρίου 2021 και του Σεπτεμβρίου 2022 το ψωμί και τα δημητριακά ανατιμήθηκαν κατά 18,4% και τα γαλακτοκομικά και τα αυγά κατά 23,3%. Στο φυσικό αέριο παρατηρήθηκε αύξηση 332% στο φυσικό αέριο, 65,1% στο πετρέλαιο θέρμανσης και 30,5% στον ηλεκτρισμό. 

Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το «ράλι ανόδου» των τιμών δεν θα σταματήσει και αναμένεται να ξεπεράσει το 10% μέχρι το τέλος του έτους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις