Breaking news

dikastiria
A

Στα δικαστήρια για να απολογηθούν οδηγούνται σήμερα οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν μετά από εντάλματα της ανακρίτριας ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Οι κατηγορούμενοι για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους έναντι της βαριάς κατηγορίας που τους αποδίδεται. Οι άνδρες ταυτοποιήθηκαν ως «πελάτες» του Μίχου οι οποίοι πλήρωσαν για να συναντήσουν και να κακοποιήσουν σεξουαλικά το παιδί στα αυτοκίνητά τους κοντά στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια.

Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων συνελήφθη την Παρασκευή, είναι 33 ετών και φέρεται να είχε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές με την 12χρονη. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία επικαλούμενος διανοητικό πρόβλημα το οποίο επιβεβαιώνεται από γιατρό ο οποίος τον εξέτασε στη ΓΑΔΑ επί 1,5 ώρα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 36 ετών, είναι εργαζόμενος σε νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου από το οποίο απομακρύνθηκε μετά την σύλληψή του, και έπεσε στα χέρια των αρχών το Σάββατο. Ο τρίτος κατηγορούμενος, που συνελήφθη την Κυριακή, είναι 34 ετών, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ισχυρίζεται ότι έχει πρόβλημα υγείας. Και οι τρεις εντοπίστηκαν μέσω των διαδικτυακών αποτυπωμάτων τους.

Οι τρεις κατηγορούμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με τις αρχές μετά την σύλληψη και την προφυλάκιση του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία και του Γιάννη Σοφιανίδη που κρίθηκε προφυλακιστέος την ίδια μέρα με τον 53χρονο για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, αλλά και μετά την σύλληψη της μητέρας του παιδιού.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες προσήλθαν αυτοβούλως στις Αρχές τέσσερις άνδρες ηλικίας 39, 55, 35 και 36 ετών οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς.

Έρευνα σε οίκο ανοχής και αναζήτηση του «Μιχάλη»

Η μέθοδος δράσης του 53χρονου Ηλία Μίχου, οι υπόλοιποι παιδεραστές, αλλά τα πρόσωπα που συνέργησαν στο συστηματικό βιασμό και την εκπόρνευση του κοριτσιού, βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών.

Η αστυνομία ερευνά έναν οίκο ανοχής στο Γκάζι για να διαπιστώσει εάν πρόκειται για το ίδιο που περιέγραψε το παιδί στην κατάθεσή του ότι την οδηγούσε ο Μίχος.

Όπως περιέγραψε η 12χρονη, την βίαζαν πέντε άνδρες σε διάστημα μισής ώρας ενώ στην ίδια κατάθεση είχε περιγράψει πως ο 53χρονος έμπαινε μαζί της από τη πίσω πόρτα, την πήγαινε σε ένα δωμάτιο και αφού την βίαζε αυτός, στη συνέχεια έρχονταν και άλλοι άντρες που ασελγούσαν πάνω της.

Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν και τον αινιγματικό «Μιχάλη» τον άνδρα που η 12χρονη φέρεται να κατονόμασε ως άνθρωπο που έκλεινε ραντεβού.Όπως είχε πει το κοριτσάκι, τον «Μιχάλη» δεν τον έχει συναντήσει ποτέ ωστόσο της έκλεινε ραντεβού με φίλους του έναντι χρημάτων. Η επικοινωνία τους γινόταν μόνο μέσω εφαρμογών κοινωνικών δικτύων ενώ της είχε πει πως είναι κάτω των 30 ετών, δεν έχει οικογένεια και κατοικεί στα νότια προάστια.

Ερώτημα παραμένει το κατά πόσο άλλα αδέρφια της 12χρονης ίσως έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Τη σχετική εντολή για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και αν υπήρξε κακοποίηση και άλλων παιδιών από τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά προφανώς πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα ανήλικα και ενήλικα παιδιά της οικογένειας για να δούμε που θα μας οδηγήσει αυτή η υπόθεση» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τη μαρτυρία της θείας του κοριτσιού, η οποία φέρεται να κατέθεσε στην 33η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την πρωτοφανή αυτή υπόθεση, ότι ο Μίχος είχε απειλήσει με τα όπλα εκτός της 12χρονης και μικρότερο σε ηλικία παιδί της οικογένειας.

Οι ισχυρισμοί της μητέρας

Εν τω μεταξύ, τους δικούς της ισχυρισμούς για όσα έγιναν δίνει η μητέρα της 12χρονης, η οποία αναφέρεται στα στάδια της σχέσης της, από την εμπιστοσύνη που είχε στο πρόσωπο του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των Σεπολίων, του ήδη προφυλακισμένου Ηλία Μίχου, και μέχρι τότε που έμαθε τι βίωνε το παιδί της στα χέρια του και  ήθελε να.. πάει να τον σκοτώσει για το κακό που έκανε.

Η κατηγορούμενη μητέρα στην απολογία της προσπάθησε να πείσει ότι είχε πλήρη εποπτεία του παιδιού της και των κινήσεων του ακόμα και όταν πήγαινε στο μαγαζί του Μίχου, συνήθως μετά το τέλος του ολοήμερου σχολείου.

«Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί…Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στην γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Επίσης, του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του» φέρεται να είπε η μητέρα υπερασπιζόμενη εαυτήν. 

«Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Από το τμήμα ανηλίκων μου είχαν πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού που ήταν στην λιτανεία της εικόνας και ήθελα να φωνάξω είναι βιαστής πιάστε τον. Πίστευε ότι δεν θα του έκανα τίποτα….» ισχυρίστηκε κατά τις ίδιες πληροφορίες η κατηγορούμενη.

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε και στο γεγονός πως, όταν μίλησε στη σύζυγο του κατηγορούμενου, εκείνη αρχικά δεν την πίστεψε. Αργότερα, κατά τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, φέρεται να της έκανε πρόταση να μην καταγγείλει την υπόθεση στις αρχές και εκείνη θα τη βοηθούσε οικονομικά συνδράμοντας την να πάει το παιδί και σε ψυχολόγο για να μην καταστραφούν οι δύο οικογένειες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις