Breaking news

INTIME NEWS
A

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση σε πρώτο βαθμό, συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα και ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης επέλεξε να προκαλέσει και σήμερα χαιρετώντας ναζιστικά για 3η φορά.

Επιπλέον, ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού κρατούσε βιβλίο με το γνωστό δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, που επέβαλε το διδακτορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, ενώ έδειξε στην έδρα ασπρόμαυρες φωτογραφίες της «Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας» του εν λόγω δικτάτορα, στις οποίες όλοι έκαναν το ναζιστικό χαιρετισμό.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας» ανέφερε ο συνήγορος και συνέχισε: «Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους "αυνάνες" της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε, επιδεικνύοντας και πάλι «τον τρόπο» που χαιρετούν.

Η πρόεδρος χωρίς να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του. Αντίθετα οργισμένη ήταν η απάντηση της εισαγγελέα Κυριακής Στεφανάτου. «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην Κατοχή. Ακούσαμε για «αυνάνες της Αριστεράς». Είναι ελεγχόμενος για τον ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελία τον ελέγχει ποινικά, ενώ ο Πλεύρης έχει κληθεί σε εξηγήσεις από τον ΔΣΑ μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό στον οποίο προέβη παρουσία των δικαστών κατά την εξέταση της κ. Μάγδας Φύσσα, προέβη και πάλι στην ίδια πράξη κατά τη διάρκεια τοποθέτησης που έκανε λαμβάνοντας τον λόγο από τους δικαστές. Και αν την προηγούμενη φορά το δικαστήριο δήλωσε πως δεν είδε την κίνηση του συνηγόρου, καθώς μόλις είχε δοθεί διακοπή και οι δικαστές ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν, αυτήν την φορά δεν υπήρξε κάποιος στην Έδρα που να μην δει την προκλητική κίνηση του κ. Πλεύρη και να μην ακούσει την φρασεολογία που χρησιμοποίησε.

Ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης καταδίκασε απερίφραστα τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του, μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, ήδη από την πρώτη φορά, στις 11 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η Δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα να έχει. Εδώ έχουν γίνει δύο τρομακτικά ατοπήματα για τα οποία εγώ ανατρίχιασα. Το πρώτο είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Και το δεύτερο, με συγχωρείτε, αυτό χωρίς να έχω καμία ευθύνη, με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα, είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μπροστά σε μία μητέρα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν Ναζί, στη Μάγδα τη Φύσσα, σε μια γυναίκα που δολοφόνησαν το παιδί της. Αυτό, με συγχωρείτε, είναι αποκτήνωση».

INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις