Breaking news

πετρέλαιο
A

Για την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της στο πορτοφόλι των νοικοκυριών μίλησε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στον ΣΚΑΪ. Όπως δήλωσε, η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31 ενώ για πετρέλαιο κίνησης, «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31 ενώ για πετρέλαιο κίνησης. «Παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ διευκρίνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου.

Για το φυσικό αέριο δήλωσε ότι υπάρχει επιδότηση 80 ευρώ ανά θερμική μεβατώρα. «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δήλωσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση υπολογίζει τα δημοσιονομικά περιθώρια ώστε να είναι σε θέση να παρέμβει, με πιθανότερο χρονικό σημείο ισχύος του μέτρου την 1η Νοεμβρίου.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις