Breaking news

κορονοιος
A

Τις συμβουλές του για ένα ασφαλές πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν έδωσε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, συνέστησε όσοι συγκεντρωθούν στο ρεβεγιόν να έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις καθώς και rapid/self τεστ ανήμερα ή την Παρανομή κι αφού θα έχει καλό καιρό να αερίζεται ο χώρος.

«Οι υπερήλικες με χρόνιο πρόβλημα καλό θα ήταν να μην παραβρεθούν. Η πανδημία είναι εδώ και όπλα μας είναι ο εμβολιασμός και τα φαρμακευτικά μέσα» πρόσθεσε. 

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι η πανδημία θα πρέπει να τελειώσει με το νέο έτος. Μάλιστα χαρακτήρισε ρεαλιστικό σενάριο η Όμικρον να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας.

Όπως εξήγησε θα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα και άρα θα αυξηθεί η ανοσία. Το θέμα είναι να μην οδηγήσουν σε πάρα πολλούς θανάτους.

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε.

Σχετικά με τα νέα μέτρα, είπε ότι είναι σωστά αλλά η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από την αποδοχή από τον κόσμο κι από τον τρόπο που θα εφαρμοστούν. «Είναι ρεαλιστικά, θα τα αποδεκτεί ο κόσμος και θα προχωρήσουμε»

Σχολίασε επίσης το μεγάλο δίλημμα για το αν θα έπρεπε να παρθούν τα μέτρα νωρίτερα, επισημαίνοντας ότι είναι ανάμεσα στο τι είναι αποδεκτό στην κοινωνία και στο τι είναι σωστό υγειονομικά. Ο καθηγητής εστίασε στην πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Για τα σχολεία, παρέπεμψε στην συνεδρίαση των ειδικών την επόμενη εβδομάδα.

 

 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις