Breaking news

γιατρός_υγεία_παθολόγος_εργασία
A

Από σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ξεκινά η διαδικασία ένταξης των πολιτών στον «Προσωπικό Γιατρό» με βάση τις 10 νέες διαφορετικές ειδικότητες.

Με τις νέες ειδικότητες που ενισχύεται ο προσωπικός γιατρός και το άνοιγμα της πλατφόρμας, αναμένεται να αυξηθούν οι διαθέσιμοι γιατροί, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα εγγραφής από τα τέλη του μήνα.

Πολλές είναι οι περιφερειακές πόλεις στις οποίες έχουν εξαντληθεί οι θέσεις στους γιατρούς, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν σε απομακρυσμένες περιοχές από τον τόπο διαμονής τους.

Η εν λόγω κίνηση αποτελεί μία λύση ανάγκης προκειμένου να καλυφθούν οι πολίτες σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει επάρκεια στις ειδικότητες της γενικής ιατρικής και της παθολογίας, όπως συμβαίνει κυρίως στην Αττική και λιγότερο σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ακόμη να σημειωθεί ότι δίνεται παράταση για τη μη εγγραφή πολιτών στον προσωπικό γιατρό, μέχρι τώρα έως και την 1η Δεκεμβρίου.

Για την ώρα δεν πρόκειται να ισχύσουν οι ποινές μη εγγραφής στο σύστημα του προσωπικού γιατρού, μέχρις ότου ενταχθούν και άλλοι γιατροί στο σύστημα, έτσι ώστε να επαρκεί ο αριθμός τους.

Ο ΕΟΠΠΥ έχει έτοιμες τις νέες συμβάσεις τις οποίες θα πρέπει να υπογράψουν οι ενδιαφερόμενοι γιατροί προκειμένου να εκτελούν χρέη προσωπικού γιατρού. 

Οι 10 ειδικότητες του «Προσωπικού Γιατρού»

  1. αιματολογίας,
  2. γαστρεντερολογίας,
  3. ενδοκρινολογίας – διαβητολογίας,
  4. καρδιολογίας,
  5. νευρολογίας,
  6. νεφρολογίας,
  7. ρευματολογίας,
  8. παθολογικής ογκολογίας,
  9. πνευμονολογίας-φυματιολογίας και
  10. φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Η διαδικασία συμμετοχής και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη

Η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ απλή και ολιγόλεπτη, ενώ οι γιατροί υποχρεούνται να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε να τους επιτραπεί να εργαστούν ως προσωπικοί γιατροί. 

Από την άλλη το υπουργείο Υγείας δίνει χρονικό περιθώριο περίπου 20 ημερών στους γιατρούς ειδικοτήτων, για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού, ενώ να σημειωθεί ότι απαιτούνται περίπου 500 ειδικοί γιατροί για να καλυφθούν με επάρκεια οι ανάγκες των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής, όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες ελλείψεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας.

Όπως είχε κάνει γνωστό και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, πρόκειται να ενταχθούν και άλλοι γιατροί στο σύστημα «Για αυτό έχουμε πει στους πολίτες ότι δεν χρειάζεται αν δεν βρίσκουν γιατρό τώρα να πηγαίνουν να εγγραφούν σε γιατρό μακριά από την κατοικία τους. Και πιστεύουμε ότι προς τα τέλη Οκτωβρίου θα υπάρχει αυτή η πληθώρα των γιατρών για να διασφαλίσουμε την άνοδο από τα 4,5 εκατομμύρια πολίτες που είμαστε τώρα, μέχρι τα 6 εκατομμύρια». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις