Breaking news

MyPhoto.gov.gr,
A

Η πλατφόρμα του Gov.gr έρχεται να προσθέσει ακόμη μία χρηστική υπηρεσία ανάμεσα σε όσες διαθέτει, αυτή τη φορά για τις ανάγκες ψηφιακών φωτογραφιών, μέσω του myPhoto.

Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία οι επαγγελματίες φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν και απλό, γρήγορο και ασφαλή τρόπο τη φωτογραφία προσώπου ή ιδιόχειρης υπογραφής των πελατών της σε G-Cloud. 

Μέσω αυτή της επιλογής οι πολίτες θα μπορούν να έχουν στη διάθεση τους ψηφιακά φωτογραφικά αρχεία που τους αφορούν, όποτε τα χρειάζονται αλλά και να συσχετίσουν με το ΑΦΜ τους.

Η βασική χρηστικότητα της εν λόγω πλατφόρμας θα βοηθά τόσο τις συναλλαγές των πολιτών στο Δημόσιο αλλά και την ψηφιακή έκδοση και ανανέωση του διπλώματος οδήγησης.

Η υπηρεσία myPhoto είναι προσβάσιμη μέσω του Gov.gr, καθώς επίσης και απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση myPhoto.gov.gr.

Πως λειτουργεί η υπηρεσία του myPhoto

Η λειτουργία της υπηρεσίας myPhoto έχει ως εξής: αρχικά, ο πολίτης θα απευθύνεται σε πιστοποιημένο φωτογράφο, δηλαδή σε επαγγελματία φωτογράφο που έχει δηλώσει τον αντίστοιχο ΚΑΔ (Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας) στο μητρώο της ΑΑΔΕ, ο οποίος θα λαμβάνει τη φωτογραφία του προσώπου ή/και της ιδιόχειρης υπογραφής του πολίτη.

Κατόπιν, ο φωτογράφος (ή εξουσιοδοτημένος υπάλληλός του) θα εισέρχεται στο myPhoto, με χρήση των κωδικών του Taxisnet, θα ανεβάζει τα ψηφιακά αρχεία στο myPhoto και θα καταχωρίζει τον αριθμό κινητού ή/και τη διεύθυνση email του πολίτη, προκειμένου να αποσταλεί σε εκείνον ο απαραίτητος κωδικός που αντιστοιχεί στα αρχεία που τον αφορούν.

Μόλις λάβει τον κωδικό, ο πολίτης θα μπορεί να εισέρχεται στο myPhoto με χρήση των κωδικών του Taxisnet και να δει την ψηφιακή φωτογραφία ή/και την υπογραφή του. Κατόπιν, θα έχει τη δυνατότητα:

  • να συσχετίσει τα παραπάνω ψηφιακά αρχεία με ταυτοποιητικά στοιχεία του, όπως ο ΑΦΜ
  • να αποθηκεύσει τα ψηφιακά αρχεία στον υπολογιστή του και
  • να εξουσιοδοτεί ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες του Δημόσιου να τα χρησιμοποιούν όπου αυτά είναι αναγκαία, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας ή η θέση ιδιόχειρης υπογραφής.

Κατά την πρώτη φάση της λειτουργίας του myPhoto, οι εφαρμογές που μπορούν να διασυνδεθούν αυτόματα και να ανακτήσουν την ψηφιακή φωτογραφία και την ιδιόχειρη υπογραφή των πολιτών, εφόσον έχει δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από τον πολίτη, είναι εκείνες που σχετίζονται με τις άδειες οδήγησης (ανανέωση, αντίγραφο λόγω κλοπής/απώλειας/φθοράς, αντικατάσταση με νέου τύπου).

Σταδιακά, το myPhoto θα διασυνδέεται και με άλλες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας.

Αναλυτικά η πλατφόρμα του myphoto εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις