Breaking news

plevris
A

Τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών «κόβονται», ωστόσο αυτό αφορά μόνο όσους εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού.

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης δήλωσε επισήμως πως το πρόστιμο των 100€ για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί θα διαγραφτούν, μόνο στην περίπτωση που κανονίσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ο εμβολιασμός απέναντι στον κορονοϊό που έχει πραγματοποιηθεί από τους εν λόγω πολίτες φτάνει, σε ποσοστό της τάξης του 80%.

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έχουν βρεθεί εκτός εργασίας;

Αναφορικά, με το σοβαρό ζήτημα των 6.500 υγειονομικών υπαλλήλων που δεν έχουν εμβολιαστεί και παραμένουν χωρίς εργασία από τον περυσινό Σεπτέμβριο, ο υπουργός είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι εν λόγω υγειονομικοί έχασαν τις εργασίες τους από τον Σεπτέμβριο του 2021. Από εκείνους, περίπου οι μισοί είδαν το «δρόμο της επιστροφής», αφού εμβολιάστηκαν.

Τη δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, 2.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό παραιατρικό και διοικητικό προσωπικό είναι εκτός του εθνικού συστήματος υγείας, και ουσιαστικά, της εργασίας τους. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις