Breaking news

άδεια μητρότητας
A

Αλλαγές φέρνει στην άδεια μητρότητας ρύθμιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για το οποίο ξεκίνησε συζήτηση στη Βουλή. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αυξάνεται η ειδική άδεια μητρότητας από 6 μήνες, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, σε 9 μήνες.

Η αύξηση στη χρονική διάρκεια της άδειας αυτής για τις μητέρες που εργάζονται στον Ιδιωτικό τομέα είναι σε αναλογία με την ειδική άδεια ανατροφής που δικαιούνται οι μητέρες εργαζόμενες στο Δημόσιο.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στην εργαζόμενη κάθε μήνα το ποσό που ισούται με τον κατώτατο μισθό μαζί με την αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, όσο διαρκεί η άδεια μητρότητας.

Επίσης, γυναίκες που αποκτούν παιδιά με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, καθώς και οι εργαζόμενες που υιοθετούν, από τη ένταξη του παιδιού στην οικογένεια και έως την ηλικία των 8 ετών έχουν δικαίωμα στην παροχή αυτή.

Ενώ, δίνεται η δυνατότητα, με σκοπό την ισότιμη κατανομή των οικογενειακών βαρών και την άμβλυνση ενός ακόμη αντικινήτρου στις προσλήψεις που λειτουργεί σε βάρος των γυναικών, να μεταβιβάζονται μέχρι και 7 μήνες από την άδεια αυτή στον πατέρα, σε περίπτωση που και εκείνος εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις