Breaking news

Τραγωδία στα Κύθηρα
A

Τραγωδία εκτυλίσσεται στο Αιγαίο, αφού 16 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους μετά τη βύθιση της λέμβου στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο.

Μία ακόμη σορός, ενός ανήλικου αγοριού, εντοπίστηκε στο ναυάγιο της Λέσβου ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 17. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό τόσο σε Κύθηρα όσο και Λέσβο.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι μετανάστες βρίσκονται στη ξηρά.

Το ναυάγιο στα Κύθηρα

18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες περιλαμβάνονται μεταξύ των 80 διασωθέντων του ιστιοφόρου σκάφους που συγκρούστηκε στα βράχια στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό των 15 αγνοουμένων συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ισχυρών ανέμων έντασης έως 10 μποφόρ ενώ έντεκα από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Kάτοικος περιέγραψε ότι είδε τη βάρκα να συντρίβεται στα βράχια και ανθρώπους να σκαρφαλώνουν πάνω τους για να σωθούν.

Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 95 μετανάστες.

Ναυάγιο σε Κύθηρα και Λέσβο
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ / INTIME NEWS

 

Ναυάγιο σε Κύθηρα και Λέσβο
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ / INTIME NEWS

«Μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα - Τα κύματα τους κοπανούσαν σαν χταπόδια»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή από τον δήμαρχο Κυθήρων για όσα είδε με τα μάτια του στο ναυάγιο στην απόκρυμνη περιοχή του νησιού.

Ο κος Στρ. Χαρχαλάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ αναφέρει ότι το σκάφος εξέπεμψε SOS μέσω του 112 χθες το βράδυ γύρω στις 8, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα, που έχουν ύψος 15 - 20 μέτρα.

«Μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα, η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια» είπε συγκλονισμένος. «Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό ναυάγιο

Το OPEN έδωσε στο φως της δημοσιότητας το πρωί της Πέμπτης βίντεο-ντοκουμέντο από το ναυάγιο στα Κύθηρα με τους 80 διασωθέντες και τους 15 αγνοούμενους, με τις εικόνες να είναι σκληρές και να γίνονται γροθιά στο στομάχι καθώς φαίνονται πτώματα να επιπλέουν στο νερό.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις