Breaking news

INTIME NEWS
A

Η εκτελεστική επιτροπή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεως Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής, που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την αρχή της βάρδιας, στις 9 το πρωί μέχρι τις 11 για να καταφέρουν να παραστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι της Αττικής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εφετείο Αθηνών, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση εμφανίστηκαν κάποιοι άνθρωποι που χαιρετούσαν φασιστικά, προκαλώντας την μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, που φέρεται πως δολοφονήθηκε από μέλος της εν λόγω οργάνωσης, κ. Μάγδα Φύσσα. Σαφώς, η στάση αυτή των οπαδών της οργάνωσης, ενόχλησε και το υπόλοιπο ακροατήριο.

Υπογραμμίζεται από την εκτελεστική επιτροπή πως το «εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, απέναντι σε ρατσιστικές πολιτικέςΟ αγώνας μας ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητος».

Υπενθυμίζεται πως στην περασμένη συνεδρίαση, στις 30 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν στο Εφετείο για τη δίκη της καταδικασμένης ως εγκληματικής οργάνωσης οπαδοί της που επευφήμησαν τους καταδικασμένους, κατά την υποδοχή των μελών της με χειροκροτήματα.

Μάλιστα, όταν διακόπηκε η δίκη για να συσκεφθεί επί δικονομικών ζητημάτων, συνέβη ένα, αν μη τι άλλο, θλιβερό περιστατικό, κατά το οποίο οι οπαδοί ενός εκ των κατηγορουμένων, Ηλία Κασιδιάρη φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

«ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί»

Επίσης, δεκάδες μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων ήταν στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα εκείνη την ημέρα μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, απαντώντας πως: «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί». Ενώ, η Μάγδα Φύσσα εκνευρισμένη βλέποντας το κοινό της Χρυσής Αυγής να πλησιάζει και να φωνάζει πολύ δυνατά διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς: «Τι αστυνομία είστε; Μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις