Breaking news

Μετρό - Γραμμή 3
A

Ο Πειραιάς αλλάζει όψη μέρα με την ημέρα, αφού πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία των νέων σταθμών του Μετρό. Όποιος κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα έχει σίγουρα προσέξει ότι κάθε ημέρα αλλάζει και κάτι στους δρόμους που μέχρι τώρα ήταν κλειστοί για τα έργα του Μετρό.

Μάλιστα, ορισμένες πινακίδες στις γραμμές έχουν ήδη αλλάξει και έχουν ήδη τοποθετηθεί χάρτινες επιγραφές στον υφιστάμενο σταθμό της Νίκαιας. Η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά θα περιλαμβάνει τους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.

Ο σταθμός «Μανιάτικα» βρίσκεται σε απόσταση βολής από το Κερατσίνι, ο σταθμός «Πειραιάς» βρίσκεται σχεδόν κάτω από τον σημερινό σταθμό της Γραμμής 1 και ο σταθμός «Δημοτικό Θέατρο», ο οποίος θα είναι και ο τερματικός, βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το δημαρχείο. 

Η έναρξη των δρομολογίων αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι την Τρίτη ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Η πλατεία Βενιζέλου όπως φαίνεται και στο βίντεο του pireaspiraeus.com:

Με την ολοκλήρωση του έργου και τη θέση σε λειτουργία και των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Σημειώνεται δε ότι ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε 50 λεπτά. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις