Breaking news

ταξί
A

Η νέα απόφαση της ΔΕΠΑ Εμπορίας πρόκειται να αποτελέσει σημαντική στήριξη για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, μια και πρόκειται να προχωρήσει σε γενναία μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κίνησης fisikon από 1,75€ στο 1,30€ ανά κιλό.

Η μείωση πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα η ποσοστιαία μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κίνησης κατά 25% από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση, συνεπάγεται με μεγάλη εξοικονόμηση κόστους καυσίμων της τάξης των 1.500 έως 2.000 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Ο συνολικός αριθμός οχημάτων ταξί που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στη χώρα ανέρχεται στα 3.000, ενώ ο αριθμός ωφελούμενων επαγγελματιών οδηγών φτάνει ή και ξεπερνά τους 5.000, δεδομένου ότι τουλάχιστον το 80% των ταξί εξυπηρετούν δύο βάρδιες.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί συνέχεια μίας σειράς παρεμβάσεων για τη στήριξη οικιακών καταναλωτών και επαγγελματιών απέναντι στο διεθνές ράλι τιμών ενέργειας.

Όσον αφορά στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, τα καύσιμα αποτελούν πλέον σημαντικό κομμάτι των λειτουργικών εξόδων και κατά συνέπεια η μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου συνιστά μία ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος τους.

Επισημαίνεται ότι τα ταξί τα οποία κινούνται με φυσικό αέριο είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνοντας έτσι και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, εκπέμποντας λιγότερους ρύπους, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούν βενζίνη.

Σε βάθος 5 χρόνων ένα ταξί που κινείται με φυσικό αέριο παράγει έως και 6 τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, συγκριτικά με ένα βενζινοκίνητο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις