Breaking news

Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ)
A

Διαψεύδονται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύματα για απόσυρση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, από τα τέσσερα πανεπιστήμια της χώρας. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού "105,5 Στο Κόκκινο", η ΕΛΑΣ αποφάσισε μετά από σύσκεψη με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων ΑΕΙ, να «παγώσει» την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την σύσκεψη και αφού είχαν σημειωθεί πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ στους φοιτητές, διαπιστώθηκε ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα δημοσιεύματα «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και τα καθήκοντα των ομάδων ΟΠΠΙ εκτελούνται κανονικά στα ιδρύματα ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ που έχουν οριστεί.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις