Breaking news

Ιατρός
A

Σε μεγάλο πρόβλημα και «βραχνά» της κυβέρνησης και του ΕΣΥ έχει μετατραπεί η έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία όλης της χώρας που έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή πολλών χειρουργείων.

Ο ένας λόγος που «απουσιάζουν» οι αναισθησιολόγοι από τα δημόσια Νοσοκομεία είναι η έλλειψη προσλήψεων. Οι χαμηλοί μισθοί των αναισθησιολόγων στο Δημόσιο, είναι ακόμα ένας από τους λόγους που τους κάνει να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι μισθοί εκεί είναι υψηλότεροι.

Αποτέλεσμα της έλλειψης των αναισθησιολόγων είναι τα προγραμματισμένα χειρουργεία στα νοσοκομεία να πηγαίνουν πίσω και να δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το MEGA, στο νοσοκομείο Παίδων πριν το 2011 υπήρχαν 24 αναισθησιολόγοι και σήμερα υπηρετούν 10. Ακόμα, παλαιότερα γίνονταν μέχρι και 40 χειρουργεία την ημέρα, ενώ πλέον ανέρχονται σε 25 με 30 την εβδομάδα.

Η έλλειψη των αναισθησιολόγων είναι πιο αισθητή στα νησιά της χώρας, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει μόνο ένας ανασισθησιολόγος στο νοσοκομείο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις