Breaking news

τουρισμός_για_όλους_τουρίστες
A

 «Σιγή ιχθύος» για την πολύ αναμενόμενη, δεύτερη κλήρωση των voucher της άυλης χρεωστικής κάρτας των 150 ευρώ, του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» η οποία ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την περασμένη Παρασκευή στις 16 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα το πλήθος των 200.000 "έξτρα" δικαιούχων φαίνεται να μην έχει ενημερωθεί ακόμη για την πιθανή κλήρωση του σχετικά με την λήψη του voucher.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr πολλοί από τους αιτούντες του προγράμματος ενώ έχουν εισέλθει στη φόρμα συμπλήρωσης για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αντικρίζουν την ακόλουθη ένδειξη. 

Όπως παρατηρείται στην παρακάτω εικόνα η αίτηση αναφέρει στην κατάσταση "υποβληθείσα" ενώ μέχρι χθες έλεγε "μη κληρωθείσα", πράγμα το οποίο σημαίνει πως η κλήρωση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. 

τουρισμός_για_όλους_voucher

 

Αξίζει να επισημάνουμε ότι φημολογείται πως οι νέοι κληρωθέντες του προγράμματος πρόκειται να ενημερωθούν για το εάν έλαβαν το κουπόνι αξίας 150 ευρώ, μέσω προσωπικού μηνύματος στο κινητό τους, email η σχετικής ενημέρωσης από την υποβολή της αίτησης τους, εντός της πλατφόρμας του προγράμματος στο vouchers.gov.gr.

Δείτε αναλυτικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές, τα χρηματικά ποσά του προγράμματος και την εξαργύρωση των voucher από τους τυχερούς: 

Τα χρηματικά ποσά του «Τουρισμός για Όλους»

Το πρόγραμμα αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του ομώνυμου Προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προβλέπονται:

  • αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο (από 120€ που ήταν πέρυσι),
  • ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,
  • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του Προγράμματος. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η επέκταση του Προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2025.

Η εξαργύρωση των voucher αξίας 150 ευρώ

Τα νέα ψηφιακά voucher θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ενώ τα προγράμματα «Τουρισμός για Όλους» και «Κοινωνικός Τουρισμός» θα ισχύουν μέχρι και το 2025.

Να επισημανθεί ότι η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα αφορά όσους έκαναν αίτηση κατά τη διάρκεια του διαστήματος που η σχετική πλατφόρμα ήταν ανοιχτή.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022» έχει ως σκοπό την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις