Breaking news

parallagi omikron
A

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον είναι παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος, με τους νοσούντες να παρουσιάζουν τόσο έντονο βήχα, πυρετό, αλλά και προσωρινή απώλεια γεύσης και όσφρησης. 

Με βάση την Βρετανική εφημερίδα Mirror, το νέο σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον που καταγράφηκε είναι δερματικό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο διαφορετικούς τύπους εξανθήματος. Το πρώτο παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί αυξημένη τάση φαγούρας, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή ακόμη και τα πέλματα.

Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών.

Να αναφερθεί ότι το εν λόγω εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτο που φαίνεται να φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Το άλλο πιθανό τρίτο σύμπτωμα, είναι ακόμα πιο σπάνιο και παρατηρήθηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, είναι πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών και συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα δερματικά συμπτώματα είναι δυνατό να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με εκείνα του κορονοϊού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις