Breaking news

ΒΙΑΣΜΟΣ
A

Η Πάιπερ Λιούις ήταν 15 χρονών όταν εγκατέλειψε το σπίτι της για να ξεφύγει από μια καταπιεστική ζωή με τη θετή μητέρα της. Κοιμόταν στους διαδρόμους συγκροτήματος κατοικιών σε Ντε Μόιν της Αϊόβα όταν την πήρε από εκεί δια της βίας ένας 28χρονος και την εξανάγκασε σε πορνεία.

Ένας από τους άνδρες που πλήρωναν για σεξ μαζί με την 15χρονη τότε Λιούις ήταν ο Ζακάρι Μπρουκς. Στη δίκη η Λιούις υποστήριζε ότι ο 28χρονος την εξανάγκαζε υπό την απειλή μαχαιριού να πηγαίνει στο σπίτι του, όπου και τη βίαζε.

Τον Ιούνιο του 2020 το κορίτσι δολοφόνησε τον βιαστή και κακοποιητή της με πολλαπλέ μαχαιριές, Ζακάρι Μπρουκς και ομολόγησε την ενοχή της.

Το δικαστήριο, μάλιστα, δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι η ανήλικη έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και έτσι την άφησε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της αυστηρής επιτήρησης πέντε χρόνων.

Ωστόσο, βάσει της νομοθεσίας στην πολιτεία της Αϊόβα - που για τις ανθρωποκτονίες προβλέπει αποζημίωση στους συγγενείς θυμάτων - ο δικαστής την καταδίκασε να πληρώσει 150.000 δολάρια στην οικογένεια του άνδρα που σκότωσε, καθώς η εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι την ώρα του φόνου ο Μπρουκς κοιμόταν και άρα δεν απειλούσε την κοπέλα, αλλά και ότι η Λιούις «άφησε τα παιδιά του Μπρουκς χωρίς πατέρα».

«Ένα παιδί που βιάστηκε δεν πρέπει ποτέ, σε καμιά περίπτωση, να χρωστάει χρήματα στην οικογένεια του βιαστή του», τόνισε ένας από τους πρώην δασκάλους της, ο Λίλαντ Σκίπερ, που ηγήθηκε μιας πρωτοβουλίας για διαδικτυακό έρανο που οργανώθηκε για το κορίτσι.

Καταγγέλλοντας τον «ηθικά αδικαιολόγητο» νόμο, ο Σκίπερ ξεκίνησε τον διαδικτυακό έρανο στον ιστότοπο GoFundMe και σύντομα κατάφερε να συγκεντρώσει τα 150.000 δολάρια που καλείται να πληρώσει η 17χρονη.

Οι δωρεές, στην πλειονότητά τους 20-50 δολαρίων, ξεπέρασαν συνολικά την αποζημίωση, ενώ μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν συγκεντρωθεί ήδη 386.000 δολάρια!

Ο Λίλαντ Σκίπερ διαβεβαίωσε ότι τα πρόσθετα κονδύλια θα διατεθούν για τις σπουδές της νεαρής κοπέλας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις