Breaking news

Καιρός
A

Ξεκινάει την Παρασκευή ένα πρόσκαιρο αλλά αλλά έντονο κύμα ζέστης που θα κρατήσει έως την Κυριακή. Την επόμενη εβδομάδα ο υδράργυρος θα σημειώσει εντυπωσιακή «βουτιά» και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, δεν αποκλείεται να ασπρίσουν ακόμα και βουνοκορφές με μεγάλο όμως υψόμετρο της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις θα είναι όμως σήμερα ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει περί τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Τέλος, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να σημειώνει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. ι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η εξέλιξη της θερμοκρασίας

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Με γαλάζιες αποχρώσεις φαίνονται οι ψυχρότερες και με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμότερες αέριες μάζες.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις