Breaking news

INTIME NEWS
A

Παραμένει στο χώρο εργασίας η υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αν και δεν εφαρμόζεται πλέον στην εστίαση και γενικότερα σε κλειστούς χώρους. 

Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, μέχρι και το τέλος του χρόνου θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού από εργαζόμενους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επιπλέον, σε ανεμβολίαστους, δίνεται η δυνατότητα για υποβολή rapid test. 

Πιο συγκεκριμένα, η παράταση της υποχρεωτικότητας της επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ανήκει στο άρθρο 25, το οποίο έχει ως εξής:

«Παράταση ισχύος επειγουσών ρυθμίσεων για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

1. Η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.12.2022».

Ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έως και το τέλος του 2022, θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν είναι εμβολιασμένοι, οφείλουν να προσκομίζουν rapid test. 

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ονομάζεται «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» και τέθηκε σε διαβούλευση χθες Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις