Breaking news

κατολίσθηση Ζακύνθου
A

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, κ. Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την μικρής έκτασης κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, που προκλήθηκε από τον σεισμό 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη το πρωί ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωλογίας, είναι ενδεικτική της επικινδυνότητας της κατάστασης στην περιοχή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο. Επίσης, συμπλήρωσε πως θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη στην περιοχή δηλαδή οι τρεις ζώνες προστασίας στην παραλία.

Επιπλέον, οι τουρίστες πρέπει να ενημερωθούν από τους αρμόδιους παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι οφείλουν να εφαρμόσουν τα μέτρα.

Ο κ. Λέκκας μίλησε σήμερα και στον ΣΚΑΪ για τη σεισμική δόνηση, όπου ανέφερε πως αν και δεν εμπνέει ανησυχία, η περιοχή του επίκεντρου ανήκει στην πρώτη ζώνη σεισμικότηττας στην Ελλάδα. Ενώ, σε παραλίες, όπως το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, όπως και εκείνη του Μύρτου στην Κεφαλονιά, πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα. 

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του κ. Λέκκα, και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, με αντικείμενο την επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου.

Η εκ νέου σύσταση για αυστηρό έλεγχο της πρόσβασης των επισκεπτών μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες που έχουν καθοριστεί στη σχετική επιστημονική μελέτη με παράλληλη τήρηση του ανώτατου αριθμού επισκεπτών αποφασίστηκε στην σύσκεψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το μέτρο πάρθηκε για να βρίσκονται οι λουόμενοι σε ασφαλή απόσταση από τα πρανή (βράχοι).

Τέλος, οι συναρμόδιες Αρχές και η Πολιτική Προστασία θα αποφασίσουν για το αν θα επικαιροποιήσουν τα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών. Ωστόσο δεν έχει βγει ακόμα οι αποφάσεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις