Breaking news

INTIME NEWS
A

Δικηγόροι καταγγέλλουν πως δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας των ΜΑΤ, στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το dikastiko, οι ίδιοι έβγαιναν από μπαρ της περιοχής, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους διμοιρία των ΜΑΤ, από την οποία ζητήθηκαν τα στοιχεία τους. Αφού δήλωσαν την ταυτότητα τους, υπήρξαν λογομαχίες, με αποκορύφωμα ένας αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ, να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον ένα δικηγόρο, ενώ έπειτα τους μετέφεραν με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα. 

επίθεση ματ σε δικηγόρους
dikastiko.gr

Στο αστυνομικό τμήμα ζητήθηκε από τον ένα δικηγόρο να αφαιρέσει τα ρούχα του και του έγινε σωματική έρευνα, χωρίς να έχει ασκηθεί σε βάρος του κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι καταγγέλλουν ότι κρατήθηκαν για ώρες στο τμήμα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και εξύβριση σε βάρος του ενός. Μιλούν για κακώσεις στα χέρια, σημάδια στα χέρια από το σκληρό δέσιμο των χειροπέδων και ένα σημάδι στην ωμοπλάτη.

Μάλιστα φέρεται να υπάρχει και βίντεο που απεικονίζεται αστυνομικός να φοράει half face και να είναι ιδιαίτερα επιθετικός προς τους περιοίκους, αφού προσπαθεί να τους σπρώξει και τον συγκρατούν οι συνάδελφοι του. Μάλιστα, σύμφωνα με περιγραφές, σε επίμονη ερώτηση περιοίκου αν είναι στρατός κατοχής φέρονται να απαντούν «ναι».

Επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου 

Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του δικηγορικού συλλόγου, κ. Δημήτρης Βερβεσός έστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, όπου κοινοποίησε την αναφορά δύο δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στην οποία αναφέρει πως: «καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας», που, σύμφωνα με την επιστολή, «θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».

Τέλος, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να ερευνηθεί η καταγγελία των δικηγόρων για το περιστατικό του περασμένου Σάββατου. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις