Breaking news

θεατρο
A

Τα Κρατικά Βραβεία Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2020 ανακοινώθηκαν σήμερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «λόγω των δυσμενών συνθηκών με τις οποίες δοκιμάζεται η καλλιτεχνική δημιουργία, αυξήθηκε κατά πολύ το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε τα βραβεία. Επίσης, η αρμόδια Επιτροπή μπορεί να απονέμει και έπαινο σε έργο διακρίθηκε για την καινοτομία του. Οι θίασοι του ελεύθερου θεάτρου που θα εντάξουν στο ρεπερτόριό τους έργα που έχουν τιμηθεί με Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού έργου, επιχορηγούνται από το ΥΠΠΟΑ για το ανέβασμα τους, με τους όρους που εκάστοτε ισχύουν».

Τα θεατρικά έργα «Οι Βελόνες της Νεραντζιάς» του Παναγιώτη Καλυβίτη, το «HAPPY PLACE» της Ελένης Κωστοπούλου και οι «Δεκατρείς ιστορίες που πήρε το νερό» της Ελευθερίας Μιχαηλίδη, μοιράστηκαν φέτος το Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το έτος 2020.

Το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά απονεμήθηκε ομόφωνα στο έργο «Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλι» της Σοφίας-'Αννας Θεοφάνους, ενώ τρεις Επαίνους έλαβαν τα παιδικά θεατρικά «Κανελόριζα» της Βασιλικής Κωνσταντοπούλου, «Ανήσυχο πνεύμα» της Σοφίας Μαργαρίτη, και «Μια Παραμυθοκόρη, Ένας Ραφτάκος και το Δέντρο που μιλούσε Παραμύθια», της Μαρίας Γαρυφαλλιάς Δενδρινού.

Το θεατρικό έργο «Τέσσερις Γυναίκες Αποχωρούν» του Χρήστου 'Ανθη απέσπασε το Κρατικό Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς ενώ αντίστοιχα έπαινος αποδόθηκε στο θεατρικό «ΦΟΥΙΤ» του Αλέξανδρου Χαντζή.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις