Breaking news

iereas
A

Σωρεία αρνητικών αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομουhttps://www.proson.gr/koinonia/16726_exofrenikes-diloseis-mitropoliti-hrysostomoy-den-kathetai-na-biastei-mia-gynaika, όταν σήμερα το πρωί στον σταθμό του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "Σήμερα" δήλωσε ότι «Για να μείνει έγκυος μία γυναίκα θα πρέπει να έχει συμμετοχή», προσθέτοντας ότι «Δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό».

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης τάχθηκε κατά των αμβλώσεων και έκανε την εξωφρενική δήλωση ότι «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πήραν θέση για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη, κάνοντας καυτηριάζοντας τις δηλώσεις του. 

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Νάντια Γιαννακοπούλου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου πήραν θέση επί του θέματος

Οι δηλώσεις τους 

Θάνος Πλεύρης:

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης , τονίζοντας "το να λέει κάποιος ότι βιάζεται μία γυναίκα γιατί το θέλει, απέχει παντελώς από τη χριστιανική πίστη". Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Απαράδεκτη η δικαιολόγηση πράξης βιασμού στην προσπάθεια να συνδεθεί με το ότι φταίει το θύμα. Αυτές οι απόψεις δυστυχώς όταν ακούγονται μας οδηγούν σε τέτοια εγκλήματα. Το να λέει κάποιος ότι βιάζεται μία γυναίκα γιατί το θέλει απέχει παντελώς από τη χριστιανική πίστη. Δεν έχω ακούσει από Ιεράρχη πιο απαράδεκτη δήλωση".

Ράνια Σβίγκου

«Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού και «κυνηγιού μαγισσών», που έχουν περάσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια», σημειώνει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου σε ανάρτησή της στο Twitter.

Υπογραμμίζει ότι «δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω», επισημαίνοντας ότι «ο βιασμός είναι έγκλημα, η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος είναι δικαίωμα».

Νάντια Γιαννακοπούλου

«δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις αμβλώσεις αποτελούν επιστροφή στις πιο συντηρητικές απόψεις του παρελθόντος, επιστροφή στον Μεσαίωνα», σχολίασε η Νάντια Γιαννακοπούλου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος επεσήμανε ότι οι αντιλήψεις ότι «Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να κάθεται να βιάζεται χωρίς να το θέλει», ότι «η άμβλωση είναι έγκλημα» και ότι «ακόμα και όταν ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού» είναι αντιλήψεις οπισθοδρομικές, σκοταδιστικές και επικίνδυνες.

Μάλιστα υποστήριξε ότι κάποιοι φαίνεται να ζήλεψαν την δόξα του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α και επιδιώκουν να φέρουν στον δημόσιο διάλογο ένα θέμα λυμένο δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα.

«Έχουμε χρέος όλοι μας - κόμματα, φορείς, επιστημονική κοινότητα, γυναικείες οργανώσεις- να μην επιτρέψουμε καμία οπισθοχώρηση, κανένα άνοιγμα της πόρτας για την αμφισβήτηση δικαιωμάτων των γυναικών, που δεν χρειάζονται καμία έγκριση από κανέναν για να ασκηθούν», υπογράμμισε η κ. Γιαννακοπούλου.

Κ. Μπακογιάννης

Απαράδεκτες, ανατριχιαστικές και σκοταδιστικές χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τις σημερινές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μπακογιάννη, έχει ως εξής: «Οι απαράδεκτες, ανατριχιαστικές και σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, μάς προσβάλουν όλους βάναυσα, με πρώτη την Εκκλησία, που κατεξοχήν αποδομεί τη βία και κηρύττει την αγάπη. Τα ράσα τελικά δεν κάνουν τον παπά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις