Breaking news

σεισμογραφος
A

Δεκάδες δονήσεις σημειώθηκαν χθες το βράδυ στον υποθαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, μετά τον σεισμό των 5,5 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 και τη δόνηση των 5,2 Ρίχτερ λίγο μετά τις 18:00.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, δύο σεισμικές δονήσεις από αυτές που καταγράφηκαν πλησίασαν ή και ξεπέρασαν τα 4 Ρίχτερ, οι περισσότερες ήταν από 3 έως 3,6 Ρίχτερ, ενώ σημειώθηκαν και μικρότερες.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται 30-50 χιλιόμετρα νότια της Κάσου. Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά λόγω του ότι σημειώθηκαν στην υποθαλάσσια περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, ούτε έχουν καταγραφεί ζημιές.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο περίπου, οι ειδικοί ερευνούν διεξοδικά τη νοτιοανατολική πλευρά της Μεσογείου και κυρίως την περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης μέχρι και τη Ρόδο. Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί βρίσκεται το ελληνικό τόξο, δηλαδή το σημείο όπου συγκρούονται η Αφρικανική με την Ευρασιατική τεκτονική πλάκα. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις