Breaking news

treksimo
A

Σε όλους τους ανθρώπους αρέσει η ιδέα να ζήσουν παραπάνω χρόνια. Γι' αυτό το λόγο, ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες, και γενικότερα, με αερόβια άσκηση.    

Όπως έδειξε μελέτη δημοσιευμένη στο  περιοδικό JAMA Network Open, σύμφωνα με το CNN, οι αθλητικές δραστηριότητες μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. 

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 272.000 άτομα ηλικίας μεταξύ 59 και 82 ετών απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με το αν ασχολούνται με δραστηριότητες για την μελέτη του National Cancer Institute.

Για χρονικό διάστημα 12 ετών οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρακολουθούνταν από τους ερευνητές, οι οποίοι ανέλυσαν τα αρχεία που δείχνουν θανάτους από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και άλλες αιτίες.

Οι αμερικανικές αρχές συνιστούν στους ενήλικες να κάνουν 2,5 έως 5 ώρες μέτριας έντασης αερόβια σωματική δραστηριότητα ή 1,25 έως 2,5 ώρες έντονης αερόβιας άσκησης κάθε εβδομάδα.

Όποια αερόβια δραστηριότητα έγινε για το συνιστώμενο χρονικό διάστημα κάθε εβδομάδα,  συσχετίστηκε με 13% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Καλύτερες δραστηριότητες

Τα αθλήματα που παίζονται με ρακέτα ήταν τα πιο αποτελεσματικά απέναντι στα καρδιαγγειακά προβλήματα: Διαπιστώθηκε μείωση 27% στον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και 16% μείωση στον πρόωρο θάνατο. Η μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου καρκίνου (19%) συνδέθηκε με το τρέξιμο. Άλλωστε, το τρέξιμο μείωσε  τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 15%, ανέφερε η μελέτη.

Το περπάτημα ήταν η επόμενη πιο αποτελεσματική δραστηριότητα για τη μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου.

Πηγή: Money Review

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις