Breaking news

thaleia
A

Τις αιτίες για τον θάνατο της 19χρονης Θάλειας, της ναυτικής δοκίμου που πέθανε στη Νάπολη, ερευνούν οι αρχές.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν θεωρίες ότι η άτυχη κοπέλα  νοσούσε με κορονοϊό ενώ είχε βγει αρνητική, και ήταν εξασθενημένος ο οργανισμός της, με συνέπεια η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να είχε καθοριστική συνέπεια για την υγεία της.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν και το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που πλοίο «Προμηθέας», στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ.

Πιο συγκεκριμένα, από τις Αρχές ερευνάται αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου από τα πλοία εκείνες τις ημέρες, η άτυχη κοπέλα έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση.

Να σημειωθεί ότι στους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων δίνονται αυστηρές οδηγίες για να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες. Χαρακτηριστικό είναι πως στις οδηγίες τους τονίζεται  ότι ακόμη και τα δόντια τους πρέπει να τα πλένουν μόνον με εμφιαλωμένο νερό.

Υπενθυμίζουμε ότι στην 19χρονη κοπέλα είχαν χορηγηθεί αντιπυρετικά και αντιβιοτικά, αλλά ήταν έντονα τα συμπτώματα και δεν βελτιωνόταν η κατάστασή της. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και προέκυψε σηψαιμία με ραγδαία επιδείνωση της υγείας της με εισαγωγή της σε ΜΕΘ. Στη Νάπολη έφτασαν Έλληνες γιατροί αλλά δεν μπόρεσαν να τη σώσουν.

Δύο από τους φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που συμμετέχουν στον θερινό εκπαιδευτικό πλου έχουν χαμηλό πυρετό και στομαχόπονο. Προληπτικά έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολης που βρισκόταν και η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους παραπέμπουν σε δηλητηρίαση, ωστόσο αρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι η κατάστασή του δεν σχετίζεται με αυτή της κοπέλας. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις