Breaking news

plevris
A

Για την επέκταση της χρήσης μάσκας καθώς και για μία νέα «κουλτούρα» στα μέτρα κατά της πανδημία, μίλησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Newsroom.

Όπως σημείωσε, ο στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της. «Εάν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας θα το εξετάσουμε» δήλωσε.

Όσον αφορά τη νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία είπε: «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και που».

«Όχι» σε σκληρά μέτρα

Επανέλαβε ότι η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού το φθινόπωρο και το χειμώνα.

«Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Όσο για τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών. Όπως είπε οι συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

 Τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει  την προστασία από μετάλλαξη Όμικρον ως προς την μόλυνση, μαζί με τις παραλλαγές Όμικρον 4-5 και όπως εκτίμησε θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως είναι σημαντικός ο εμβολιασμός με τα τωρινά εμβόλια καθώς προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις