Breaking news

kairos_kakokairia_vroxes_kataigides
A

Δυνατό μπουρίνι έπληξε νωρίς το απόγευμα, την πόλη των Ιωαννίνων, σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου, καθώς η κακοκαιρία έκανε και πάλι την εμφάνισή της σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Χρειάστηκαν 20 λεπτά για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Μαζί με την έντονη βροχόπτωση έπνεαν ισχυροί άνεμοι που σάρωσαν το λεκανοπέδιο. Από θαύμα γλίτωσε ένας νεαρός, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του, το οποίο καταπλάκωσε δένδρο που ξεριζώθηκε.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Η πορεία του καιρού στη χώρα

Η κακοκαιρία ξεκινά στη χώρα από σήμερα, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα την Τρίτη και την Τετάρτη σχεδόν σε όλο το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και την Αττική.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, αλλά και σε Σποράδες και Εύβοια, ενώ αναμένεται σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ενδεικτικά, την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αττική, η θερμοκρασία μόλις θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς, ενώ στη Bόρεια Ελλάδα θα είναι κάτω από 30 βαθμούς.

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός και την Πέμπτη και Παρασκευή όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικά ισχυρά φαινόμενα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή με άνοδο της θερμοκρασίας.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις