Breaking news

kairos
A

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο καιρός στην Ελλάδα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη Μακεδονία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Κρήτης. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. 

Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για αύριο, Τρίτη 23 Αυγούστου

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και στο Αιγαίο θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και στην Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη 24 Αυγούστου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία τις Κυκλάδες και τις υπόλοιπες περιοχές (εκτός από τα Δωδεκάνησα). Τα φαινόμενα που πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα στα δυτικά το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις