Breaking news

iefimerida
A

Σήμερα στις 10 το πρωί ο 65χρονος που έχει συλληφθεί για τη φωτιά στη Θάσο οδηγήθηκε στον ανακριτή Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως: «έβαλα την φωτιά για να γελάω».

Πιθανότατα η διάθεσή του ήταν περιπαικτική καθώς ακόμα και σήμερα αρνείται τις κατηγορίες. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο 65χρονος από τη Θάσο κατηγορείται για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο νησί, στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς και είχε ως αποτέλεσμα να κάψει μεγάλη ορεινή δασική έκταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άσκησε στον κατηγορούμενο ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και του απήγγειλε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Επίσης, ο κατηγορούμενος πέρασε χθες Τρίτη από την αυτόφωρη διαδικασία για τα εύφλεκτα υλικά που κατείχε παράνομα και τα οποία βρέθηκαν στον αυτοκίνητό του μετά από έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή και πρόστιμο χιλίων ευρώ.

Ο 65χρονος άντρας κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και την Παρασκευή αναμένεται εκ νέου να μεταβεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις