Breaking news

rixter
A

Σήμερα, Παρασκευή το μεσημέρι στο Αρκαλοχώρι Κρήτης έγινε σεισμός, που ήταν αισθητός από τους κατοίκους.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίζεται 8 χλμ Βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 12,2 χλμ.

Σεισμός στα Καλάβρυτα

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα στις 8 Αυγούστου, στα Καλάβρυτα  είχε σημειωθεί σεισμός.

Το επίκεντρο, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ήταν κοντά στην περιοχή των Καλαβρύτων και ήταν εντάσεως 3.9 ρίχτερ.

Σεισμός κοντά στο Καστελόριζο

Επιπλέον, την περασμένη Κυριακή, στις 7 Αυγούστου έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην Μεγίστη. 

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Μεγίστης και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ελάχιστα αισθητή έγινε από τους κατοίκους του Καστελόριζου η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Τουρκίας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Αμύγδαλος, η σεισμική δόνηση έγινε ελάχιστα αντιληπτή και δεν προκλήθηκαν από αυτήν ούτε ζημιές, ούτε και υπήρξε ανησυχία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις