Breaking news

kairos-mega
A

Σήμερα, Πέμπτη 11 Αυγούστου αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πάλι σε ορισμένες περιοχές, με την ατμοσφαιρική αστάθεια να επιστρέφει. Δεν θα αλλάξει όμως, σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Mega και την μετεωρολόγο, κ. Χριστίνα Ρήγου, το πρωί προβλέπεται λιακάδα στις περισσότερες περιοχές. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Αραιές στα πιο πεδινά και παραθαλάσσια, πιο πυκνές στα ορεινά και ο ανέφελος ουρανός θα παραμείνει στα νησιά του Αιγαίου.

Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα, τοπικές βροχές αναμένονται στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας, από βορρά προς νότο, ίσως να βρέξει λίγο και στα νησιά του Ιονίου.

Στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες και πρόσκαιρα θα βρέξει στις συγκεκριμένες περιοχές, κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, στα πιο πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο στα βόρεια τους 31-34 βαθμούς, 36 στη δυτική Ελλάδα και 34-35 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στη νησιωτική χώρα δεν θα αλλάξει σημαντικά, καθώς οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 30-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα πνέει με ένταση 4-6 και στα κεντρικά και νότια τοπικά, μέχρι και 7 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική, προβλέπεται αίθριος καιρός, με λιακάδα και λίγη αραιή συννεφιά κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-34 βαθμούς Κελσίου, με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες, οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν. Αργά τη νύχτα όμως, προβλέπονται εκ νέου βροχές στην πόλη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν ήπιοι 2-4 μποφόρ, βόρειοι θα στραφούν σε νοτιάδες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις