Breaking news

ΜΑΣΚΕΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
A

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, έπειτα από ανακοίνωση της κυβέρνησης εν όψει της εμφάνισης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων και μπαρ. 

Επιβολή προστίμων σε παραβάτες

Για όσους δεν τηρούν τα μέτρα, προβλέπεται και το ανάλογο πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στα 150 ευρώ, όπως είχε διαμορφωθεί το 2020.

Για όποιον πελάτη εισέρχεται για να εξυπηρετηθεί σε χώρο καταστήματος εστίασης χωρίς πιστοποιητικό, το πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Όσον αφορά τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, η χρήση μάσκας ή υπέρβαση του ορίου συνοδών/επισκεπτών ανά ασθενή το πρόστιμο είναι 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση μη χρήσης μάσκας από οποιονδήποτε εντός νοσοκομείου, ιατρείου και διαγνωστικού κέντρου το ποσό του προστίμου ανέρχεται σε 1.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο.

Επίσης, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο από 2.000 έως 20.000 ευρώ και αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος για χρονικό διάστημα 7 έως 60 ημερών σε περίπτωση υποτροπής. 

«Τα διοικητικά πρόστιμα υπήρχαν, αλλά τώρα που υπάρχει συγχρωτισμός παντού, είναι υποχρεωτική η μάσκα παντού. Άρα ισχύει κανονικά και το διοικητικό πρόστιμο. Δεν έχει αλλάξει», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν τόσοι έλεγχοι όσοι είχαν γίνει σχεδόν συνολικά όλο το έτος.

Σε περίπτωση που ο παραβάτης δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε αυτό αποστέλλεται στην εφορία, στη ΔΟΥ κατοικίας του παραβάτη και αντιμετωπίζεται πλέον ως φορολογική απειλή.

Σε περίπτωση που σας επιβληθεί πρόστιμο και θεωρείτε πως η επιβολή του έγινε αδίκως, έχετε το δικαίωμα εντός πέντε ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης και αποκλειστικά ηλεκτρονικά να διατυπώσετε τις σχετικές αντιρρήσεις σας. Η ηλεκτρονική υποβολή αντιρρήσεων πραγματοποιείται  στη σχετική διεύθυνση που αναγράφεται υποχρεωτικά στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου.

Πώς πληρώνουμε το πρόστιμο;

Σε περίπτωση που το πρόστιμο επικυρωθεί, τότε εντός 15 ημερών θα πρέπει να καταβάλλετε το ποσό που σας επιβλήθηκε, με 5 τρόπους:

  • Mέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται
  • Aπευθείας από την ιστοσελίδα  https://www.gsis.gr/ e-paravolo (Φορέας Ελληνικό Δημόσιο/Οριζόντια παράβολα)
  • Aπό τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
  • Aπό τις Τράπεζες
  • Aπό τη Δ.Ο.Υ.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις