Breaking news

pagoni
A

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εξέφρασε τον προβληματισμό της ως προς τα οφέλη από την αλλαγή στον τρόπο καταγραφής των θανάτων της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στην εκπομπή «Από τις Έξι» δήλωσε τα εξής: 

«Μετά από δύο χρόνια να θυμόμαστε τώρα να αλλάξουμε το πρωτόκολλο δεν έχει νόημα. Όλοι ξέραμε πώς γινόταν η καταγραφή μέχρι τώρα. Όποιος έμπαινε για οποιαδήποτε αιτία και είχε Covid-19, η τελική ετικέτα (στο πιστοποιητικο θανάτου) ήταν Covid. Ήταν λάθος από την αρχή» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω» διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που ισχύσει η νέα αλλαγή θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο αριθμός των θανάτων».

Ακόμη η ίδια αναφέρθηκε στην χαλάρωση του πληθυσμού και την μη τήρηση των μέτρων περιοσμού της πανδημίας υποστήριξε ότι «η μετάδοση είναι άδικη» γιατί πολλοί νοσούντες ενώ έχουν συμπτώματα κυκλοφορούν κανονικά, προσθέτοντας ότι «Δεν είναι δυνατόν να κολλάς γιατί κάποιος δεν τηρεί το πρωτόκολλο. Είναι άδικο για τους υπόλοιπους».

Πρόταση νέας καμπάνιας για εμβολιασμούς

Έπειτα η κ. Παγώνη συνέχισε αναφέροντας ότι «Η Όμικρον 5 είναι πάρα πολύ μεταδοτική. Πολλά νησιά έχουν αυξημένο ιικό φορτίο. Από τέλος Αυγούστου η Επιτροπή Εμβολιασμού θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου την καμπάνια των εμβολιασμών γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση γιατί έφυγε για διακοπές»

Τέλος για την αναγκαιότητα χορήγησης εμβολίου στις ηλικίες άνω των 60 επισήμανε ότι «Προσπαθούμε να αποφύγουμε τη σοβαρή νόσηση και τους θανάτους. Με αυτά τα εμβόλια θα πορευτούμε μέχρι το τέλος Οκτώβρη όταν αναμένουμε τα πιο εξελιγμένα εμβόλια».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις