Breaking news

INTIME NEWS
A

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Δομοκό Φθιώτιδας στην κοινότητα Πετρωτού, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Παράλληλα, καλύτερη είναι αυτή τη στιγμή η εικόνα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε χτες στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος, στη Σαμοθράκη,

Να σημειωθεί ακόμα ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σίμιζα Πηνειού Ηλείας έχει οριοθετηθεί.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ζήρου Πρέβεζας και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο.

Αναλυτικά:

Σε ύφεση η φωτιά στη Σαμοθράκη

Σε ύφεση είναι η φωτιά στη Σαμοθράκη που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος, μια ιδιαίτερα δύσβατη δασική περιοχή του νησιού.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης σε μια προσπάθεια να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και εργαζόμενοι του δήμου Σαμοθράκης παρέμειναν στην περιοχή, ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες ώστε να ελεγχθούν οι μικρές εστίες της φωτιάς.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν επιχειρήσει μέχρι στιγμής: 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων και 11 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη καθώς και τέσσερα οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ υπήρξε και συνδρομή από πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού που αποτελούνταν από 10 στελέχη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Καίει η φωτιά στο Δομοκό

Παράλληλα, σε εξέλιξη για δεύτερο 24ωρο βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Δομοκό Φθιώτιδας το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου.

Από χθες το απόγευμα επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης από τις Περιφέρειες της χώρας παρέχουν βοήθεια συνολικά 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις