Breaking news

https://www.rthess.gr/topika-reportaz/ntelaparise-ich-ston-perifereiako-foto/?fbclid=IwAR2rrdu7KI_GRPLdarEu8Nffh2YdSC9n1JEIeWLoyjntAlTKSowBEwUwsqw
A

Σήμερα, στην Θεσσαλονίκη ταλαιπωρήθηκαν οδηγοί που πέρασαν από τον Περιφερειακό δρόμο, καθώς ανατράπηκε ηλεκτρικό όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανατράπηκε όχημα που κινείτο στην μεσαία λωρίδα, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μετ’ εμποδίων.

Το  Ράδιο Θεσσαλονίκης έφερε στο φως φωτογραφία αλλά και βίντεο με το όχημα που πρωταγωνίστησε στο συμβάν, που ήταν ένα κίτρινο ηλεκτρικό microcar κινεζικής κατασκευής.

Οδηγοί άλλων διερχόμενων οχημάτων έσπευσαν αμέσως στο σημείο που ντελαπάρισε το όχημα, ώστε να διαπιστώσουν αν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά και να απομακρύνουν το όχημα από τη μέση του δρόμου.

Άγνωστη παραμένει η αιτία που ανετράπη το όχημα, ενώ το συμβάν φέρνει στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πόσο ασφαλή είναι τα κινεζικά οχήματα τέτοιο τύπου.

Αυτό διότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, και ως εκ τούτου οι επιβάτες τους βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να τονιστεί ότι τα οχήματα τέτοιου τύπου απαγορεύονται να κυκλοφορούν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, μιας και η ανώτατη ταχύτητά τους είναι μικρότερη από το κατώτατο όριο ταχύτητας.

Αυτό διότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, και ως εκ τούτου οι επιβάτες τους βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις