Breaking news

gov wallet.jpg
A

Η πλατφόρμα wallet.gov.gr τέθηκε πλέον σε λειτουργία και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 4, οι οποίοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η εφαρμογή είχε ήδη εκδώσει 85.324 ταυτότητες και 63.751 διπλώματα οδήγησης για πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 1 και 2. Συνολικά, 149.075 ψηφιακά έγγραφα είχα εκδοθεί μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, που συνεπάγεται ότι πλέον ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τις 150 χιλιάδες.

Ο σχεδιασμός αυτή τη στιγμή είναι ότι καθημερινά θα ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας. Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με βάση τον συγκεκριμένο προγραμματισμό αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά iPhone, όσο και για κινητά android.

Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια.

Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οποιαδήποτε συναλλαγή τους εντός Ελλάδας, όπως ακριβώς χρησιμοποιούσαν ως τώρα την αστυνομική τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής τους. Περαιτέρω, μέσα από την εφαρμογή αποκτούν τη δυνατότητα να υπογράφουν ψηφιακά έγγραφα ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, μέσω του docs.gov.gr.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η άντληση όλων των απαραίτητων στοιχείων πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις