Breaking news

KAIROS
A

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από αύριο στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, από χθες άρχισαν χαμηλότερες θερμοκρασίες, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει και στη χώρα μας καταιγίδες και μπουρίνια σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΡΤ .

Ο καιρός σήμερα 28 Ιουλίου

Αρκετές οι βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία θα προκληθούν από τη διαταραχή του βαρομετρικού.

Oι βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν κυρίως ηπειρωτικές περιοχές στη κεντρική και βόρεια, καθώς και το βορειοδυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το βράδυ και θα δώσουν την σκυτάλη σε δυνατούς βοριάδες, έντασης έως και 8 μποφόρ, στο Αιγαίο.

Το Σαββατοκύριακο θα υποχωρήσει περαιτέρω η θερμοκρασία ενώ μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν τα απογεύματα σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Δυνατά μελτέμια θα σαρώνουν το Αιγαίο.

Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία

Στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, πιθανώς πρόσκαιρα, να είναι κατά τόπους έντονα.

Υπόλοιπη χώρα

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

 Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις