Breaking news

INTIME NEWS
A

Μαίνεται για 2η ημέρα η πυρκαγιά στη Λέσβο. Ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Δήμαρχος αποφάσισε την προληπτική εκκένωση του οικισμού του Σταυρού.

Με τον ίδιο τρόπο, μία ώρα νωρίτερα είχε αποφασιστεί να εκκενωθεί προληπτικά και ο οικισμός της Βρίσας

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή επιχειρούν με ρίψεις νερού 3 Air Tractores, 2 Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Mi-8, ενώ συμβάλλουν και τα PZL από τη Λέσβο.

Υπηρεσία Copernicus

Η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Βατερά της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες. Προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις