Breaking news

ikaria
A

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουλίου για τον εντοπισμό αγνοουμένου νεαρού κολυμβητή από την παραλία Κυπαρίσσι, μεταξύ Ευδήλου και Καραβοστάμου, με συντονισμό της οικείας Λιμενικής Αρχής. Σε εφαρμογή τέθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενημερώθηκαν παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Ε.Α., του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ έπνεαν κατά την ώρα που χάθηκε ο νεαρός κολυμβητής.

Στις έρευνες αυτή την ώρα συμμετέχουν ένα σκάφος του Λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο τύπου σούπερ πούμα παρόμοιο με αυτό που έσπευσε το απόγευμα της Τετάρτης και ήδη στην περιοχή βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες. Μεγάλος αριθμός ντόπιων κατοίκων συνέδραμαν στις έρευνες καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας και παραμένουν στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη παραλία είναι από τις δημοφιλείς για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, για σχετικά μεγάλη απόσταση από την ακτή είναι ρηχή με ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Οι άνεμοι το πρωί της Πέμπτης ήταν ελαφρώς μειωμένοι με ριπές που έφταναν τα 7 μποφόρ, το ύψος των κυμάτων είναι στο 1,5 με 2 μέτρα και λόγω των αναταράξεων τα θαλάσσια νερά ήταν θολά δυσκολεύοντας το έργο των ερευνών.

Από πλευράς κρατικού μηχανισμού παρέμενε μόνο το σκάφος του λιμενικού που σκάναρε απ’ άκρη σ’ άκρη την περιοχή. Τρία αλιευτικά σκάφη, ένα ιστιοπλοικό, τέσσερα ιδιωτικά drone (περιορισμένων δυνατοτήτων κυρίως λόγω μπαταρίας και εμβέλειας), ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών και πλήθος κόσμου παρέμενε και διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου κολυμβητή. 

Update (22/07/2022, 03:30 μ.μ.)

Με αντίξοες καιρικές συνθήκες που παρά τις αντίθετες προβλέψεις δυστυχώς παραμένουν στη θάλασσα ομάδες διασωστών εξακολουθούν να επιχειρούν έρευνες ανεύρεσης για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Δύο πλωτά μέσα του λιμενικού (το ένα φουσκωτό), ένα ελικόπτερο που και σήμερα επιχείρησε για μία περίπου ώρα κατά τις πρωινές ώρες, τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής, drones ιδιωτών και άπαντες που εθελοντικά συνέδραμαν τις προηγούμενες ημέρες ενεργούν το δύσκολο τους έργο με υπεύθυνη συντονισμού την οικεία Λιμενική Αρχή.

Οι σημερινές προσπάθειες ενισχύθηκαν με την προσθήκη ομάδας βατραχανθρώπων του λιμενικού που ξεκίνησαν από πολύ νωρίς με κατεύθυνση δυτικά από την παραλία Κυπαρίσσι (προς Εύδηλο), στις 12 μ.μ. έκαναν σύντομη παύση για να φορτίσουν ειδικές συσκευές που μεταχειρίζονται και συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα το έργο τους με κατεύθυνση ανατολικά (προς Καραβόσταμο).

 

Πηγή: www.radio-ikaria.gr

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις