Breaking news

kairos
A

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσουν ανεπηρέαστη την Ελλάδα. Ειδικότερα, νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να φτάσει στη χώρα. 

Οι επόμενες ημέρες στην Ελλάδα αναμένονται ιδιαίτερα ζεστές. Πιο συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο θα είναι θερμό και τον υδράργυρο να αγγίζει μέχρι και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, όμως, ο καύσωνας θα είναι φυσιολογικός για τα δεδομένα της περιοχής μας και δεν θα μοιάζει με το φονικό κύμα της Ευρώπης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ των 39 με 41 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, ο καιρός σήμερα θα είναι καλός σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού.

Ωστόσο, ενδεχομένως να εκδηλωθούν λίγες συννεφιές αργότερα σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές, με τους βοριάδες να πέφτουν.

Σχετικά με τους ανέμους, στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου δεν θα προβληματίσουν, παρά μόνο νότια των Κυκλάδων, όπου το μελτέμι επιμένει.

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο

Πρόκειται να έρθει εξασθενημένη η θερμή μάζα που έρχεται στη χώρα από την Ευρώπη, καθώς ο βοριάς επιμένει. Η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο από αύριο, με το Σαββατοκύριακο να είναι ιδιαίτερα ζεστή και την Κυριακή να είναι η πιο θερμή ημέρα.

Την Κυριακή, ο υδράργυρος θα είναι περίπου στους 38 βαθμούς, με τις εσωτερικές περιοχές της χώρας να φτάνουν μέχρι και τους 41 βαθμούς.

Οι περιοχές που θα ανέβει στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή 

Οι περιοχές που θα ανέβει στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή είναι οι ακόλουθες:

  • το εσωτερικό της Θεσσαλίας
  • το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι
  • ο Πύργος Ηλείας
  • το Άργος
  • Μεσσηνία, Λακωνία

Στην Κρήτη και τη Ρόδο θα δούμε έως και 38 βαθμούς.

Ενώ, από τη Δευτέρα αναμένονται κάποιες μπόρες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις