Breaking news

rixter
A

Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 12 το μεσημέρι με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου. Η δόνηση ήταν έντασης 4,5 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και έγινε αισθητή σε ένα μεγάλο τμήμα της ανατολικής Κρητης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές. Σημειώνεται, ότι περίπου 40 λεπτά πριν από τη δόνηση των 4,5 Ρίχτερ, ακόμη μία δόνηση καταγράφηκε στην περιοχή, με ένταση 3,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμικές δονήσεις είχαν συμβεί 4 ακόμα φορές μέχρι τώρα για τον μήνα Ιούλιου, και πιο συγκεκριμένα, στις 4, στις 13 και στις 17 Ιουλίου.

Όλες οι σεισμοί, κατά το μήνα Ιούλιου, έως σήμερα, κυμαίνονταν στους 3 με 4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, με βάσει τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Αναλυτικά οι σεισμικές δονήσεις μέχρι στιγμής στο Αρκαλοχώρι για τον Ιούλιου

  • Στις 4 Ιουλίου σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση των 3,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, Κρήτης.
    Το επίκεντρό της εντοπίζεται στα 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου.
    Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 5 χιλιόμετρα.
  • Στις 13 Ιουλίου έγινε σεισμός 4 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης.
    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο ήταν 6 χλμ νοτιοανατολικά της Αρκαλοχωρίου και η δόνηση ήταν επιφανειακή με εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ.
    Η δόνηση έγινε αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου.
  • Στις 14 Ιουλίου, έγινε σεισμός 4 Ρίχτερ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα από το Αρκαλοχώρι.
    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε στις 6 το απόγευμα και είχε εστιακό βάθος 11,8 χιλιόμετρα. 
    Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Κρήτης.
    Το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται ένταση στη μετασεισμική δραστηριότητα της περιοχής καθώς έχουν σημειωθεί αρκετές δονήσεις με την ισχυρότερη από αυτές, μεγέθους 4,1 Ρίχτερ να σημειώνεται το πρωί της Τετάρτης.
    Παρακολουθούμε στενά την σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στο νησί» σημείωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στο neakriti.gr.
    Ο καθηγητής αναφερόμενος στο μπαράζ σεισμών που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα έκανε λόγο για μία «παροξυστική φάση», ενώ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό.
  • Στις 17 Ιουλίου, σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4 και 20 το απόγευμα με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.
    Η ένταση της δόνησης ήταν 3,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το εργαστήριο σεισμολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και το εστιακό βάθος στα 10χλμ.
    Η δόνηση έγινε αισθητή σε ένα μεγάλο τμήμα της ανατολικής Κρήτης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για καταστροφές.

Σεισμική δόνηση Ιουνίου στο Αρκαλοχώρι

Αναφορικά με το μήνα Ιούνιου, έγινε γνωστή μια σεισμική δόνηση 3, 9 ρίχτερ και συνέβη στις 4 Ιουνίου.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα και για το λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ένα μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Κρήτης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για καταστροφές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις