Breaking news

Μυτιλήνη, Λέσβος
A

Δεκάδες είναι τα νέα κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά στο νησί της Λέσβου, με ιδιαίτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μάλιστα, πολλοί είναι οι γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθημερινά εντοπίζονται κατά μέσο όρο περίπου 70 κρούσματα κορονοϊού, την ίδια ώρα που το νησί εμφανίζει μεγάλο αντιεμβολιαστικό κίνημα .

Ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος, μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως, «έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορωνοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο».

Ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως, «υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις