Breaking news

gov_gr_platforma_kinito_efarmoges
A

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε σύσκεψη που είχε χθες, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους Δημάρχους της Π.Ε. Λάρισας ανακοίνωσε πως η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης πρόκειται να είναι διαθέσιμα σε 2 εβδομάδες από σήμερα, συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Ειδικότερα κατά την άφιξη του στο κτίριο, δήλωσε ότι οι δήμοι της Π.Ε Λάρισας θα λάβουν 8 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις», ένα μέρος δηλαδή από τα συνολικά 320 περίπου εκατομμύρια που θα λάβουν οι δήμοι της χώρας για να προχωρήσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό - με προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΚΕΠ, αλλά και την δωρεάν παροχή Internet σε πλατείες των Δήμων. 

Αφού ενημέρωσε ότι με τον Θεόδωρο Λιβάνιο επεξεργάζονται προγράμματα που θα ανακοινωθούν σύντομα για να συνδράμουν στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, ο υπουργός επανέλαβε ότι από τις 27 Ιουλίου έρχεται σε ψηφιακή μορφή τόσο η ταυτότητα όσο και το δίπλωμα οδήγησης.

Όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ψηφιακή ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης

Συγκεκριμένα ο κ. Πιερρακάκης είχε δηλώσει πως αυτός είναι ο βασικός προγραμματισμός, ενώ προβλέπεται ότι η χρήση του θα είναι εύκολη και θα ακολουθήσει το μοτίβο που ίσχυσε ήδη με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παράλληλα ο κ. Πιερρακάκης πώς η αρχή πρόκειται να γίνει με την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης τα οποία είναι εθνικά έγγραφα, μια και το διαβατήριο είναι διεθνές έγγραφο και η διαδικασία του είναι πιο απαιτητική.

Τέλος είχε αναφέρει αστειευόμενος ότι «Άλλωστε δεν μας τιμά η ταυτότητα που έχουμε» προσθέτοντας ότι η ταυτότητες μας  είναι από τις χειρότερες αισθητικά και λειτουργικά στην Ευρώπη, ενώ τόνισε πώς ο λόγος στον οποίο βασίζεται η συγκεκριμένη αλλαγή και αναβάθμιση «Αφορούν θέματα ασφάλειας».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις